27-02-2023
Met het plaatsen van de torenkraan zijn de bouwwerken aan het nieuwe hoofdkantoor van de horecagroep Giuliano, in de Genkse Neerzijdstraat, hun tweede fase ingegaan. “Tegen september moet het gloednieuw complex klaar zijn. Naast het administratieve gedeelte maken we hier straks gebruik van flexibele vergaderzalen en delen we onze kennis en ervaring met nieuwe krachten in onze eigen Giuliano Academy. Met dat opleidingstraject investeren we mee in ons personeel dat we hiermee een brede basis aanbieden, waardoor ze in het totale horecaplaatje dadelijk multi-inzetbaar zijn. We zijn ambitieus en willen als groep blijven groeien. Het nieuwe hoofdkwartier is de volgende grote stap in de verdere uitbouw, waardoor we straks nog sneller en efficiënter kunnen werken bij het verder uitrollen van nieuwe restaurants. Na Maasmechelen, Hasselt en Genk zijn de grootsteden Gent en Antwerpen de volgende waar we binnenkort de deuren van ons restaurant openen”, zegt Massimo Pagnotta, één van de drie vennoten naast drijvende kracht Giuliano Bruno achter de restaurantholding Giuliano.
Giuliano Academy
Twee miljoen, dat is het bedrag dat Giuliano investeert in het nieuwe hoofdkwartier in Genk net naast één van hun drie succesvolle restaurants. Op die plek wordt er, naast het administratieve, de marketing en de aankopen, straks ook volop ingezet en geïnvesteerd in het horecapersoneel. “Vanuit ons huidig personeelsbestand van experten komt er straks een opleidingsteam dat de nieuwe mensen zal opleiden in onze Giuliano Academy, zoals wij die noemen. Onze groep trekt heel wat prille twintigers aan, net van de schoolbanken, die bij ons aan de slag willen en die dankzij onze opleiding zichzelf kunnen vervolmaken en ontwikkelen in de horeca. Alles wat ze op de werkvloer leren, gaan we in onze opleiding verfijnen en zaken toevoegen. Een restaurantmanager krijgt dankzij onze academy de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en verdiepen in boekhoudkundige kennis of het leren mee opvolgen van het aankoopbeleid en het voorraadbeheer. Wat wij aanbieden zijn de volgende stappen na een horecaopleiding. Van het keukenpersoneel, tot de bar, de bediening tot de manager. Wie ervoor openstaat, krijgt de kans om zich bij ons verder te ontwikkelen. Niet alleen de instroom van jongeren, maar ook de mensen die nu al bij ons werken en die graag hun carrière verder willen uitbouwen. Het voordeel van dit verhaal is dat we de taken van mensen die onverwacht uitvallen sneller kunnen invullen met het team. Op dit moment zijn we met ongeveer 210 personeelsleden, verspreid over de 3 restaurants in Hasselt, Genk en Maasmechelen. Dit jaar openen we nog een vestiging in Antwerpen en Gent. Het is de bedoeling dat we per restaurant kunnen beschikken over 35 à 50 mensen, inclusief het vaste personeel en de flexijobs. Het aanbieden van onze eigen opleiding is zonder meer een sterke troef, waarmee we in de toekomst verder het verschil willen maken”, zegt Massimo Pagnotta.
Vergaderruimte
Vanaf september wil de Giuliano groep dus starten met een eigen, aanvullende horecaopleiding in Genk en maakt het bedrijf ook gebruik van nieuwe, flexibele vergaderruimtes. “In ons nieuwe hoofdkwartier hebben we inderdaad ook flexibele ruimtes voorzien waar mensen kunnen vergaderen. Nu de torenkraan is opgesteld, waarvoor we trouwens samenwerken met de Peltse ondernemer Davy De Ceuster, komt alles in een stroomversnelling. Na de graafwerken start dadelijk het leggen van de fundering en kan de ruwbouw aansluitend beginnen”, voegt Massimo Pagnotta er nog aan toe.