10-09-2024

Het ambitieuze wielerteam De Ceuster verwelkomt Bouwpunt en verlengt het contract van Laura Verdonschot

Na een geslaagde wegcampagne met 10 overwinningen, waaronder de Belgische driekleur bij de Elite2 en een EK selectie voor Jesse Vandenbulcke, een derde podiumplek op het BK voor Jinse Peeters én de eerste overwinning op de weg voor Laura Verdonschot, verschuift de focus van het 100 % Belgische vrouwenteam De Ceuster Cycling vanaf deze maand opnieuw naar het veldrijden. Naast het aantrekken van ploegleider Camiel van den Bergh prijkt op het nieuwe shirt Bouwpunt als tweede naamsponsor van het team. De bekende bouwmaterialenketen, goed voor 10 vestigingen in ons land, tekende een samenwerking voor twee jaar. In diezelfde positieve, ambitieuze flow verlengde het team de samenwerking met goudhaantje Laura Verdonschot tot 2027. Naast Laura bestaat het De Ceuster Bouwpunt Cycling Team verder uit veldrijdsters Alicia Franck, Jinse Peeters en Lotte Baele. De samenwerking met Acrog in functie van rensters die doorstromen en trainster/jeugdcoach Ellen Van Loy, blijft doorlopen. Het komende seizoen gaat het team ook centen ophalen voor de VZW Kids4Kids die kwetsbare jongeren kansen willen geven om te sporten.

Maandagavond stelde het ambitieuze De Ceuster Bouwpunt Cycling Team in de hippe Regatta Beach Club te Antwerpen Linkeroever zijn 4 rensters voor waarmee het deze maand begint aan het nieuwe veldritseizoen. Laura Verdonschot, Alicia Franck, Jinse Peeters en Lotte Baele gaven aan gastheer Ruben Van Gucht tekst en uitleg, samen met de teamleiding en ploegleider Camiel van den Bergh.

Na mijn tweede plaats op het BK ben ik blijven doorgaan en heb ik er nog een mooi seizoenseinde van gemaakt met een aantal mooie podiumplekken en overwinningen. Net als de afgelopen jaren start ik in zoveel mogelijk wedstrijden en wil ik de lijn waarmee ik gefinisht ben vorig seizoen doortrekken. Ik wil graag laten zien waarom ik op die 5de plek sta op de wereldranglijst. De hoofddoelen zijn er zeker en vast: dit seizoen heb ik gekozen om het X2O-klassement te rijden, wat niet wil zeggen dat ik niet zou starten in de UCI Wereldbekers of Superprestiges. Als het geluk aan mijn zijde staat, kan het wel eens een mooi seizoen worden. Ik heb er alvast heel veel zin in”, zegt Laura Verdonschot die deze maand al in het Engelse Bradford het veld induikt op zoek naar de nodige UCI punten en overwinningen.

Ook de herstellende Alicia Franck kijkt uit naar het nieuwe veldritseizoen. De vaatproblemen in haar benen werden operatief aangepakt. “Het afgelopen crosseizoen is er eentje om snel te vergeten. Ik ben goed gestart, maar daarna ging het steeds minder en kreeg ik meer en meer last. Gelukkig hebben we de oorzaak gevonden en aangepakt. Het team heeft mij die tijd gegund en maximaal ondersteund. Het deed deugd dat ik afgelopen maand kon aansluiten bij het wegteam.

Ik wil graag weer aanknopen met het begin van vorig seizoen en weer de rensters zijn die in het verleden al heeft bewezen dat ze mooie resultaten kan rijden. Dat zijn mijn ambities voor dit seizoen en daar ga ik alles aan doen. Ik heb er zin in en kan je alvast meegeven dat het lekker gaat op de trainingen
”, zegt de Essense met Oost-Vlaamse roots.

De Molse Jinse Peeters hoopt op een crossseizoen zonder valpartijen of andere pech. “Begin januari sloot ik aan bij het team, waarmee ik Laura maximaal heb proberen te ondersteunen tijdens het BK. Door een hardnekkige bacteriële infectie was mijn seizoen begin februari al afgesloten. Die extra rusttijd heeft me uiteindelijk wel goed gedaan en zeker ook bijgedragen aan mijn derde plek en bronzen medaille die ik op de weg behaalde op het BK in Zottegem. Ondanks een paar uitschuivers en een stevige valpartij, heb ik er een mooie zomer opzitten. In mijn tweede professionele jaar als veldrijdster wil ik graag naar boven opschuiven in de wedstrijduitslagen en klassementen, selecties pakken en goed presteren op de UCI Wereldbeker en de kampioenschappen.

Tenslotte wil ook de 21-jarige Lotte Baele uit het Oost-Vlaamse Adegem bij de U23-rensters stappen vooruit zetten: “Mijn eerste wereldbekerselecties en deelname aan het EK waren afgelopen seizoen een mooie opsteker, en een extra motivatie om door te zetten. Gesteund door het team en de school combineer ik mijn bachelor ergotherapie aan de Gentse Artevelde Hogeschool met het wielrennen. Ik krijg voor beide voldoende ruimte, omdat ik mijn studies van drie jaar mocht spreiden over vijf jaar. De wegkoersen, maar ook de stages in Spanje en Frankrijk hebben mij vast en zeker sterker gemaakt. Dat zie ik aan de wattages (lacht), maar dat voel ik ook onderweg. Ik heb genoeg ambitie, maar daarover ga ik geen straffe uitspraken doen. Ik antwoord liever met de benen”, zegt de immer glimlachende renster.

YDI08086-9900000000079e3c.jpg

(van links naar rechts): Kaat Hannes, Ruben Van Gucht, Jesse Vandenbulcke
Foto: ©Ymke Dirikx

Jesse Vandenbulcke

Na een geslaagd wegseizoen is ploegleider Camiel van den Bergh klaar voor zijn eerste veldritseizoen met de rensters van het De Ceuster Bouwpunt Cycling Team. Na zijn succesvolle samenwerkingen met o.a. Sophie De Boer, Annemarie Worst en Anniek Van Alphen, is Camiel klaar om het team naar een hoger niveau te tillen: “Met ploegleidster Kaat Hannes hebben we het wegprogramma dit jaar helemaal anders aangepakt. Aangevuld met de Acrog-rensters en speerpunt Jesse Vandenbulcke, hebben we er een heel sterke zomer opzitten. Jesse werd Belgisch kampioen (Elite2), pakte 9 overwinningen, waaronder de Ladies Cycling Cup, en een EK selectie. Laura Verdonschot won haar eerste wegwedstrijd en Jinse Peeters stond als derde op het BK-podium. Dan heb ik het nog niet gehad over o.a. Nette Coppens, Xenna De Bruyckere, Kaat Janssen en de andere Acrog-rensters die op de weg sterk presteerden. Samen met de buitenlandse stages was het uitgebreide wegprogramma zeker een meerwaarde voor alle rensters en de veldrijdsters die dadelijk aan het nieuwe seizoen beginnen. Als ik de gretigheid, maar ook het plezier en de warmte die deze groep uitstraalt zie, dan ben ik er zeker van dat het mooie crossmaanden gaan worden. De klassementen, de wereldbekerwedstrijden, de kampioenschappen, noem maar op. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

YDI08169-9900000000079e3c.jpg

(van links naar rechts - boven) : Dirk Verbeeck, John Jorissen (Bouwpunt), Camiel van den Bergh, Davy De Ceuster (Bouwkranen De Ceuster)
(van links naar rechts - onder): Jinse Peeters, Laura Verdonschot, Lotte Baele, Alicia Franck
Foto: ©Ymke Dirikx

Ambities

Teammanagers Dirk Verbeeck en Davy De Ceuster, van het gelijknamige bouwkranenbedrijf De Ceuster, beginnen met gezonde, groeiende ambities aan de veldritcampagne. “Het verplichte wegprogramma hebben we dit jaar ingeruild voor een straf wegseizoen met het aantrekken van Jesse Vandenbulcke en onze ploegleiders Kaat Hannes en Camiel van den Bergh. Ook de samenwerking met Acrog, die we deze winter doortrekken met onze jeugdcoach en talentscout Ellen Van Loy, versterkt ons verhaal. De positieve lijn en de mooie resultaten willen we de komende maanden doortrekken met onze rensters, omkadering en sponsoren. Wat dat laatste betreft zijn er heel wat nieuwe namen die je op ons wielertruitje terugvindt. Als tweede naamsponsor springt Bouwpunt het meest in het oog. Het is een ambitieuze bouwmaterialenketen die net als ons wielerteam verder wil groeien, iets wat we de komende twee jaar samen gaan doen.”

Bouwpunt

Als je kijkt naar het wielrennen en het veldrijden in het bijzonder, dan zie je snel de gelijkenissen met onze bedrijfswaarden”, zegt John Jorissen, zaakvoerder van Bouwpunt Jorissen en algemeen voorzitter van de Bouwpunt-groep. “Cyclocross vindt zijn oorsprong in Vlaanderen, het gebied waar je ook de 10 vestigingen van onze bouwmaterialenketen terugvindt. Net als het bouwkranenbedrijf De Ceuster zijn we actief in de bouwsector, waardoor er een mooie kruisbestuiving ontstaat. Wielrennen is een veeleisende sport. Net zoals het in de bouwsector ook draait om doorzettingsvermogen, flexibiliteit en de wetenschap dat je ook in moeilijke omstandigheden mooie overwinningen kan pakken. Dat zijn de waarden die bij ons centraal staan in de bedrijfsvoering, zowel intern als in de relaties met onze klanten. Als tweede naamsponsor willen we onze naamsbekendheid bij het brede publiek vergroten. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan de sportieve prestaties van de ploeg, maar ook aan de groei, ontwikkeling en doorstroming van jong talent. Net zoals wij investeren in hoogwaardige bouwmaterialen voor de toekomst van de bouwsector.

Contractverleningen

Met het oog op de toekomst verlengt het De Ceuster Bouwpunt Cycling Team de samenwerkingen met Laura Verdonschot en Jesse Vandenbulcke. “Als renster ben ik bij dit team weer boven water gekomen en heb ik mezelf teruggevonden. Daarnaast heeft de ploeg niet stilgezeten en werd de structuur en omkadering verder geprofessionaliseerd. Met plezier heb ik mijn handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst die loopt tot het einde van het crossseizoen 2027. Op die manier kunnen we ook samen, in alle rust, gedreven verder bouwen aan nieuwe verhalen”, zegt Laura Verdonschot. “Wat Laura zegt is herkenbaar”, vult Jesse Vandenbulcke aan. “In dit team heb ik het afgelopen seizoen mijn koersplezier teruggevonden. De nationale driekleur, de overwinningen, maar vooral de geweldige teamsfeer werken zo aanstekelijk, dat ik er met veel plezier mijn samenwerking verleng. Ook het komende jaar gaan we voor minimaal hetzelfde of meer.

Kids4Kids

Op de achterkant van de wielertruitjes vind je het logo van Kids4Kids, het goede doel waar het De Ceuster Bouwpunt Cycling Team dit seizoen mee samenwerkt. “Met onze vereniging organiseren we leuke, laagdrempelige initiatieven om geld in te zamelen voor kwetsbare kinderen. Op die manier krijgen die kinderen de kans om kennis te maken met verschillende sporten en beleven ze niet alleen leerrijke, maar ook ontspannende sportieve momenten”, zegt Philipp Geladé. Naast meter Kim Gevaert en peter Hans van Alphen, zijn (voormalig) atleten en (ex)olympiërs Aagje Vanwalleghem, Tia Hellebaut, Ann Wauters, Els Callens, Rani Rosius, Miss Limburg Silvana Spyros en zangeres ZITA ambassadeurs van de organisatie. “Het is oprecht fijn dat we dankzij de samenwerking met dit fijne wielerteam de kans krijgen om onze organisatie onder de aandacht te brengen. Op vrijdag 27 september 2024 organiseren we ons Sportfestival op de Atletiekpiste van Kiewit (Hasselt) waarmee we centen ophalen voor SOS Kinderdorpen en Een Hart Voor Limburg. Het komende crosseizoen zijn we op de wedstrijden ook aanwezig met onze vrijwilligers en onze ambassadeurs en ambassadrices waarmee we verschillende acties ondersteunen, samen met de rensters en het wielerteam.”

Meer informatie over het De Ceuster Bouwpunt Cycling Team vind je weldra online.

https://dcb-cycling-team.be/cx-team/

Met cookies werkt deze website vlot en kunnen we u inhoud op maat tonen. Als u verder surft of op "Ja, ik accepteer cookies" klikt, dan aanvaardt u deze cookies. Meer informatie